הרמת סינוס

 
הרמת סינוס זו פעולה כירורגית שנועדה לעבות את גובה העצם (המימד הוורטיקלי) באזורים אחוריים של הלסת העליונה. מדובר במקרה פרטי של השתלת עצם לצורך התקנת שתלים דנטליים. כמו בכל האזורים בחלל הפה, עם אבדן השיניים מתקיים תהליך של ספיגת העצם של הרכס נושא השיניים (העצם האלבאולרית). באזורים האחוריים של הלסת העליונה מתקיים בנוסף תהליך של ספיגת העצם מחלקה העליון - הסינוס המקסילרי. לצורך הבנת העניין יש צורך בהסבר קצר על הסינוס המקסילרי עצמו.
 

 
 

הסינוס המקסילרי

 
הסינוס המקסילרי הוא אחד מארבעה סינוסים (או בכינויים "מערות הפנים") המצויים בחלל הפנים והגולגולת המתנקזים לחלל האף. מדובר בחלל הנמצא במרכז הפנים, בלסת העליונה - "המקסילה" (בשני הצדדים), ומכאן שמו - "הסינוס המקסילרי". רצפת הסינוס גובלת בחלק העליון של העצם האלבאולרית, תיקרת הסינוס מהווה את רצפת ארובת העין, ובצידו הקרוב לאף ישנו פתח ניקוז לחלל האף. עם השנים מתקיים תהליך של הגדלת חלל הסינוס על חשבון העצם האלבאולרית. למעשה, ריצפת הסינוס יורדת לכיוון השיניים, ולעתים אף ממש לאזור שבין שורשי השיניים עצמן. (תהליך זה נקרא בשפה הרפואית "פנאומטיזציה" של הסינוס המקסילרי).
 
 
 
הרמת סינוס
 
 
 
 
 

הרמת רצפת הסינוס

 
בפעולה שנקראת "הרמת סינוס" (או בשמותיה האחרים- "הרמת ריצפת הסינוס" / "אוגמנטציה של ריצפת הסינוס"), מתבצעת הרמה של רצפת הסינוס ועיבוי שלה לקבלת כמות עצם מספקת לצורך התקנת שתל דנטלי. חלל הסינוס המקסילרי מצופה באזורו הפנימי ברירית (רקמה עדינה) ולה תפקיד בניקוז החלל. למעשה, בהרמת סינוס לא באמת מרימים את רצפת הסינוס, אלא את הרירית המכסה. לאחר הפרדת הרירית והרמתה, מוחדר חומר השתלת העצם (בין הרירית לעצם), שלימים הופך לחלק מהעצם האלבאולרית ממש. כך ניתן להגדיל את המימד הורטיקלי של הרכס האלבאולרי על חשבון חלל הסינוס.
 
 
 
הרמת סינוס
 
 
 
 
 

סוגי הרמת סינוס

 
הרמת הסינוס ניתנת לביצוע במספר שיטות כירורגיות, כגון - "הרמת סינוס פתוחה", "הרמת סינוס סגורה", "הרמת סינוס זעיר פולשנית" ועוד. לרוב משתמשים בשתל עצם בתצורת גרגרים, אולם העצם המושתלת יכולה להיות בתצורות נוספות כגון, עצם המגיעה במרקם משחתי או נוזלי, בלוקים של עצם ועוד. מקור העצם יכול להיות מהמטופל עצמו (עצם "אוטוגנית" הנקצרת מאזורים אחרים בחלל הפה או מאוזרים אחרים בגוף), עצם ממקור אדם (עצם "אלוגנית" שמקורה מתרומות עצם) או עצם ממקור חיה, בד"כ בקר (עצם "קסנוגנית"). לכל שיטה או חומר יתרונות וחסרונות, ולכל מטופל נבחר הטיפול המתאים ביותר לו.
 
 
 
הרמת סינוס
 

״הרמת סינוס סגורה״

 
 
 
 

 
הרמת סינוס היא פעולה כירורגית הכרוכה בסיכון למבנים אנטומיים, כגון- רירית הסינוס, מערכת ניקוז הסינוס, כלי דם ועצבים. מדובר בפרוצדורה מורכבת המצריכה מיומנות לצורך הצלחתה. תהליך הריפוי מתאפיין, לרוב, בתפיחות, בכאבים ואף בשטפי דם. לכן, הרמת סינוס דורשת תכנון, ידע, מיומנות וניסיון, ורצוי שתתבצע על ידי מומחה לכירורגית פה ולסת או מומחה למחלות חניכיים.
 
 
לפרטים נוספים ולקביעת פגישת ייעוץ, לחץ כאן.
 

 
 
אין המידע שבאתר מהווה תחליף לבדיקת רופא. המידע הוא כללי, נועד להעשרה בלבד ואין לראות בו המלצה רפואית של ממש. בכל מקרה יש להתייעץ עם רופא ולפעול לפי המלצותיו.
 
 
לפני הגעה לטיפול יש לקרוא את טופסי ההסכמה הרלוונטיים לכל טיפול, את דפי ההנחיות לפני ולאחר טיפול ולהתרשם מהמידע על מהלך הטיפול, התופעות הצפויות והסיכונים.